Medical taping

Elastisch tapen, oftewel Medical Tapen, is een vrij nieuw concept.

Er mag nog veel onderzocht worden op dit gebied, maar 1 ding is wel zeker, er worden nu al hele mooie resultaten geboekt door middel van deze vorm van taping!

Dit tape kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Van het verlagen van de spierspanning en het positief beïnvloeden van de gewrichten, tot aan hielspoor en frozen shoulder.
Waar veel mensen last van hebben is hooikoorts. Ook hier is een tape voor aan te leggen. Veel mensen hebben hier baat bij. Soms al na 1x de tape te hebben aangelegd!

Medical tape zorgt ervoor, dat de huid als het ware wordt ‘opgetild’. Hierdoor ontstaat er ruimte onder de huid en het tussenliggend weefsel. Dit is weer belangrijk, omdat er zo ruimte komt voor onder andere een betere doorbloeding, betere afvoer van afvalstoffen en het afvoeren van pijn opwekkende stoffen.
Kortom een snellere genezing!

Ook heeft dit tape een neurologisch effect. De uiteinden van de zenuwen liggen net onder de huid. Als je een tape aanlegt, wordt de huid opgetild en daardoor de druk verminderd op de zenuwuiteinden. Dit signaal wordt op deze manier weer doorgegeven aan de hersenen.

voorbeeld van medical tape